top of page

היתרי בניה

תוספות או שינויים במבנה קיים

 

השכנים למטה מרחיבים את הסלון, השכנים ממול מוציאים מרפסת, ואתם החלטתם להצטרף לרוח החידוש שנושבת על כולם ולהרחיב את דירתכם,

הצעד הראשון שלכם הוא לקבל היתר בניה מטעם הרשות המקומית. לכל עירייה יש את התנאים שלה ואת החוקים שלה, ובכל עירייה יש שוני בין תנאי סף לרחוב זה או אחר.

אבל יש מספר עניינים שמשותפים לכולם ואפרט אותם כאן:

- כצעד ראשון עליכם לברר את זכויות הבניה שלכם, יכול להיות שקיבלתם מהקבלן שבנה את הבניין תכנית שנקראת "תכנית אופציות" שכבר מאושרות, וכך תוכלו להוציא היתר לבנית אופציות שכבר מאושרות, יכול להיות שנותרו זכויות בבנין שלכם שלא נוצלו ותצטרכו לקחת איש מקצוע שיסביר לכם מה קורה. (ויכול להיות גם מקרה שבו רק שינו תב"ע יעזור)

| מודד-  אחרי שאתם יודעים מה אתם רוצים, מגיע שלב שהוא הכרחי לפני הכל- 'מדידה'- צריך להזמין      מודד מוסמך בעל רשיון ונסיון ע''מ שיכין תכנית מדידה.

 אם אחד השכנים קיבל בעבר היתר בניה, כדאי לברר האם אפשר לעשות "עדכון מדידה" ע''י המודד.

| יועץ קרקע- בבניה צמודת קרקע יש לקחת יועץ קרקע שיבדוק את הקרקע לפני תכנית המהנדס.

| אדריכל- לאחר המדידה צריך לתקשר עם אדריכל/ית ע''מ להכין תכנית להיתר בעירייה, כדאי לקחת  מישהו שמכיר את האיזור ואת הרשות המקומית ודרישותיה, כדי שיוכל להפיק את המירב מזכויות הבנייה,  ומזמן ההמתנה...

| מהנדס- תצטרכו לקחת מהנדס ע''מ שיבדוק את התכניות, יחתום לאישור לפני ההגשה לעירייה, ויכין את  תכניות הברזלים והחישובים הסטטיים.

 * שימו לב שבסעיף המהנדס יש לעיתים פערים גדולים במחירים, ואנשים מנסים לחסוך כסף ע"י מהנדס  זול יותר, אבל מהנדס זול הוא לא בהכרח מהנדס טוב! אם הוא יכין תכנית שעמוסה בברזלים, תמחור  הקבלן יכול לקפוץ בעשרות אלפי שקלים. שימו לב, וקחו מהנדס שהוכח שעבודתו נכונה וטובה.

| אגרות בניה- סעיף זה משתנה בין המועצות/עיריות, ישנם מס' סוגי אגרות שצריך לשלם, כמו אגרה על  פתיחת התיק, אגרת בניה ועוד.

 

עד כאן במקרים רגילים, פעמים רבות יש דרישה של :

| אישור הג''א-  במקרה של הוספת ממ''ד או חדר מחוזק, או כשאין בדירה ממ''ד צריך אישור הג''א על  תקינותו של המקלט.

| מהנדס אינסטלציה- במקרה של בנייה ע''ג תא ביוב וכדו'

 

 * ישנם מקרים שונים  שיצריכו אישור מכיבוי אש, יועץ חשמל, ועוד,

  תלוי בגודל התוספת, וביעודה, פרטי, ציבורי, עסקי, ועוד.

 

| הסכמות שכנים- כשיש הסכמה מלאה, העסק פשוט וזורם הרבה יותר בקלות, אם לא כל השכנים  מסכימים  צריך לראות כל מקרה לגופו (ישנם מקומות שמאפשרים פחות ממאה אחוז חתימות שכנים)

 

אז... לפני שאתם מתחילים, קחו נשימה עמוקה,

כי מדובר בדרך ארוכה,

אבל בסוף- משתלמת.

bottom of page